netmicroSD-vx

Mar 24, 2008 at 4:24 PM
Just got in my systems to work with.
xm4bt
netmicroSD-vx
consoleLCD-vx
eboot uploaded succesfully but the system does NOT recognize the SD card

I have the system configure thusly:
Microsoft Windows CE Bootloader Common Library Version 1.4 Built Mar 12 2008 09:
16:02
Watchdog Reset
For GumstixIII Verdex Platform 1.3 Built Mar 12 2008 09:22:08
PLATFORM INFO: XM4 Verdex @416Mhz
RAM INFO:Size 67108864
FLASH INFO:Size 16646144
FLASH INFO:Bytes per blocks: 131072 Number of blocks: 127
FLASH INFO:Sectors per blocks: 256 Data bytes per sector: 512
Serial number: 01080088441E2de9
Persistent registry support enabled.
Configuring notification LED...Configured.
Configuring ConsoleLCD18...Configured w/USB client.
Configuring Bluetooth...Configured.
Configuring netMicro-SD...LAN9118: Chip Id 117 Revision 2
0) IP configuration: DHCP
1) SMSC MAC address: 00-12-33-55-CC-AA
2) USB RNDIS MAC address: 00-00-00-00-00-00
3) Boot delay: 3 seconds
4) Hardware configuration: 0x80105049
5) Startup: Launch SD/MMC resident image
6) Download device: SMSC9117 (netMicro)
And the bootup says:
Initiating image launch in 0 seconds.
Launching file resident image ...
INFO: Trying to locate/initialize MMC/SD Memory card...
INFO: Performing SD/MMC slot initialization.
INFO: Found valid FAT16 MMC/SD Memory card!
FATReadBin: FatFileHandle == 0
ERROR: Failed to detect or initialize image boot device.
Blcommon ERROR: -3
I've got the NK.bin on the flash card -- have tried two flash cards and two netmicroSD boards -- same results on both.
The error messages implies it can't find NK.bin but the message is not very specific.

Is there something I'm missing?
Mar 26, 2008 at 9:56 AM
Edited Mar 26, 2008 at 1:41 PM
You are right it is not locating the nk.bin.
Are you sure you have the nk.bin in the "root" directory of the storage card?
How did you partition and format it?

here is what a good startup should look like:

Microsoft Windows CE Bootloader Common Library Version 1.4 Built Mar 10 2008 22:
14:36
Watchdog Reset
For GumstixIII Verdex Platform 1.3 Built Mar 12 2008 08:52:18
PLATFORM INFO: XL6 Verdex @624Mhz
RAM INFO:Size 134217728
FLASH INFO:Size 33423360
FLASH INFO:Bytes per blocks: 131072 Number of blocks: 255
FLASH INFO:Sectors per blocks: 256 Data bytes per sector: 512
Serial number: 3101006644ABf8f7
Configuring ConsoleLCD18...Configured w/USB client.
Configuring netMicro-SD...LAN9118: Chip Id 117 Revision 1
Auto Negotiation Failed
LAN9117 Mac = 00-22-11-33-44-99
Configured wo/WiFi.
XL6 platform Configured!

Press ENTER to launch image stored on SD/MMC or SPACE to cancel.

Initiating image launch in 0 seconds.
Launching file resident image ...
INFO: Trying to locate/initialize MMC/SD Memory card...
INFO: Performing SD/MMC slot initialization.
INFO: Found valid FAT16 MMC/SD Memory card!
INFO: NK.BIN found.
INFO: Bin Start Address = : BCB20000
INFO: Image Address = : 80100000
INFO: Image Size = : 00F3DA2C
..................................................
..................................................
..................................................
.......
INFO: Copied BIN file from card to RAM
Start CE at 0x80107A48
Download successful! Jumping to image at physical 0xA0107A48...




######################################################
!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Windows CE Kernel for ARM (Thumb Enabled) Built on Dec 11 2007 at 13:36:45
INFO:OALLogSetZones: dpCurSettings.ulZoneMask: 0xb
INFO:XL6 extension RAM added.
INFO:Hardware = 0x00005042
INFO:Auto DisplayDll = ddi_pxa270.dll X18 Bpp interface.
INFO:Ident Name: GumstixIII
INFO:Ident Desc: GumstixIII Device
INFO:Ident BSP: GumstixIII_BIN Ver:1.1
INFO:Ident OS Design: GumstixIIIBIN1 Ver:1 Built on Thu 03/20/2008 14:27:54.81

+I2C_Init 1
+COMSTInit
+COMBTInit
+USBFN_Init
+USBH_P1
+USBH_Init
PWR: PBT_POWERINFOCHANGE
PWR: AC line status 255, battery flag 255, backup flag 255, -1 levels
+ETH2_Init
+SDHC_Init
INFO:LTE430WQ LCD display 480x272x32
+TCH1_Init
Visual Studio debug support enabled!





When I removed the nk.bin from the root directory I get the exact same error.

DV
Mar 26, 2008 at 3:42 PM
I have just had that problem.
Cured it by re-formatting the card in Windows, copied NK.bin again, eject the card and put it in the netuSD - hey presto